Polojasno
22°
Bratislava
Pomáhať a chrániť! Aby policajti nezabudli, prečo sú v službe...
Zdielať na

Pomáhať a chrániť! Aby policajti nezabudli, prečo sú v službe...

Pomáhať a chrániť. To je nové heslo slovenskej polície, ktoré pred časom prezentoval aj policajný prezident Jaroslav Spišiak. Naši strážcovia zákona dokonca budú mať svoje logo. Iba pred niekoľkými minútami ho ministerstvo vnútra ukázalo verejnosti. Bol pri tom aj Dárius Haraksin.

Jeho autor na ňom pracoval necelé dva dni a minister vnútra Daniel Lipšic ho zaň odmenil sumou dve tisíc eur. Nové heslo "Pomáhať a chrániť" bude na služobných autách všetkých zložiek, ktoré spadajú pod Ministerstvo vnútra SR.

Po otázke, či sa v tomto smere neopičíme po našich západných susedoch za riekou Moravou, ktorí podobné heslo už dlhšie používajú, reagoval minister Lipšic odpoveďou, že čosi podobné je zaužívané vo viacerých európskych krajinách.

Policajný prezident Jaroslav Spišiak vraví: "Je to motivujúce aj pre policajtov. Ak by príslušník pozabudol, prečo je v službe, tak to bude mať napísané rovno na aute."

Bude vypísaný tender na firmu, ktorá zabezpečí oblepenie všetkých služobných vozov ministerstva vnútra novým heslom "Pomáhať a chrániť". Ak všetko dobre pôjde, tak by sa malo na autách podľa slov ministra Lipšica objaviť už na jeseň.

Policajné auto s nápisom pomáhať a chrániť

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy